Il nostro Thanksgiving e' stato sontuoso, Ricchissimo, esagerato. Quando mi e' arrivato il menu' mi sono quasi sentita male. Come avremmo mai potuto finire tutte quella roba?? Antipasto messicano, bruschette, salumi e formaggi, 20 tipi di chips, 2 tacchini, stuffing, gravi, cranberry sauce, stufato di manzo alla Guinness, purea, Shepherd's Pie, broccoli con salsa al formaggio, corn soufflé', green beano casseruole, e poi i dolci!! 2 meravigliosi cheesecakes con salsa al cioccolato e espresso e blackberry sauce, un dolce alle patate dolci e marshmallows (lo posterò, già presa la ricetta….), e i due miei.
A me sono stati chiesti la Pumpkin Pie e l'Apple Crisp, ma io ovviamente ho fatto di testa mia, e ho provato qualcosa di nuovo (a dir la verità', anche l'Apple Crisp e' una novità, pero' io in realtà avevo iniziato a pensare ai dolci per il Thanksgiving un mese fa!
E così ho fatto, e giuro che nessuno si e' lamentato, anzi.
Il primo che posto e' il Pumpkin Bread perche' Ale lo voleva vedere e perche' e' talmente buono che merita di essere provato anche senza alcuna occasione speciale, ma per una perfetta merenda o colazione autunno/invernale. E' ottimo.
Il Grunting Bear ha insistito per tagliarlo e servirlo mentre aspettavamo il tacchino, e l'abbiamo mangiato ancora tiepido. Una vera goduria, anche a me e' piaciuto moltissimo. E poi i complimenti mai scontati del Grunting Bear mi hanno cissata alla grande!! Ahahhahahha! la ricetta, ora!
Ingredienti per due plumcakes
per il cream cheese filling:
250 g Philadelphia
100 g zucchero
2 uova grandi
1,5 Tbsp farina
per il pumpkin bread:
450 g farina
1 tsp bicarbonato di sodio
1 tsp lievito
¾ tsp sale
1,5 tsp cannella
4 uova grandi
400 g zucchero
220 g burro fuso e freddo
425 g purea di zucca
½ cup acqua
1,5 tsp vanillina
Cominciamo col ripieno: sbattete il Philadelphia per renderlo cremoso, poi aggiungete lo zucchero, sbattete, poi le uova a una a una. Non sbattete troppo, amalgamate solo. infine, mescolateci la farina.
Passiamo all'impasto base: in una ciotola, mescolate bene farina, bicarbonato, lievito, sale e cannella.
In un'altra ciotola, sbattete le uova, poi unitevi lo zucchero e il burro sciolto, sbattete e infine incorporate la polpa di zucca, l'acqua e la vanillina. Unite il composto di farina e mescolate giusto per amalgamare, non troppo!
Ungete e infarinate due stampi da plumcake, mettete un po' del composto in ciascuna, più o meno ¼, poi dividete il ripieno tra i due stampi, livellate bene, infine concludete col composto restante, facendolo cadere a cucchiaiate sopra il ripieno al formaggio.
Cuocete in forno pre-riscaldato a 180° per un'oretta (vale prova stuzzicadenti).
Aspettate 10 minuti prima di sformare.
Godetevelo tiepido o scaldato al microonde, volendo con un velo di burro salato, insieme a una tazza di caffe'.
Ingredients (for 2 loaves):
for the cream cheese filling:
8 ounce package (227 grams) cream cheese, room temperature
1/2 cup (100 grams) granulated white sugar
2 large eggs
1 ½ Tbsp all purpose flour
For the Pumpkin Bread:
1 cup (110 grams) pecans or walnuts (I didn't add them)
3 1/2 cups (450 grams) all purpose flour
1 teaspoon baking powder
1 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon salt
1 1/2 teaspoons ground cinnamon
1/4 teaspoon ground nutmeg (didn't add it)
4 large eggs
2 cups (400 grams) granulated white sugar
1 cup (226 grams) unsalted butter, melted and cooled
1 - 15 ounce (425 grams) can pure pumpkin
1/2 cup (120 ml) water
1 ½ tsp pure vanilla extract
Preheat the oven to 350 degrees F (177 degrees C) and place rack in the center of the oven. Butter and lightly flour two - 9 x 5 x 3 inch (23 x 13 x 8 cm) loaf pans.
To toast nuts: Place the nuts on a baking sheet and bake for about 8 - 10 minutes or until brown and fragrant. Cool completely and then chop coarsely.
Cream Cheese Filling: In your food processor, process the cream cheese just until smooth. Add the sugar and process just until smooth and creamy. Add the eggs, one at a time, processing just until incorporated. Do not over process. Stir in the flour.
Pumpkin Bread: In a large bowl, sift or whisk together the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, and nutmeg.
In another large bowl, whisk the eggs until lightly beaten. Add the sugar and melted butter and whisk until blended. Whisk or stir in the pumpkin, water, vanilla extract, and nuts.
Add the flour mixture to the pumpkin mixture and stir just until the ingredients are combined. (A few streaks of flour is fine.) Do not over mix as it will make the bread tough.
Divide the batter in half. Take one half and divide it evenly between the two prepared pans. Divide the cream cheese filling in half and place each half of filling on top the two pans of batter, smoothing the tops. Top with the remaining half of batter (use two spoons to place small dollops of batter on top of the filling). Bake the breads for about 55 -65 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the loaf comes out clean.
Place pans on a wire rack and let cool for about 10 minutes before removing breads from pans. Can serve warm, cold, or at room temperature. Store leftovers in the refrigerator or else freeze for later use.
Makes 2 loaves.
To toast nuts: Place the nuts on a baking sheet and bake for about 8 - 10 minutes or until brown and fragrant. Cool completely and then chop coarsely.
Cream Cheese Filling: In your food processor, process the cream cheese just until smooth. Add the sugar and process just until smooth and creamy. Add the eggs, one at a time, processing just until incorporated. Do not over process. Stir in the flour.
Pumpkin Bread: In a large bowl, sift or whisk together the flour, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, and nutmeg.
In another large bowl, whisk the eggs until lightly beaten. Add the sugar and melted butter and whisk until blended. Whisk or stir in the pumpkin, water, vanilla extract, and nuts.
Add the flour mixture to the pumpkin mixture and stir just until the ingredients are combined. (A few streaks of flour is fine.) Do not over mix as it will make the bread tough.
Divide the batter in half. Take one half and divide it evenly between the two prepared pans. Divide the cream cheese filling in half and place each half of filling on top the two pans of batter, smoothing the tops. Top with the remaining half of batter (use two spoons to place small dollops of batter on top of the filling). Bake the breads for about 55 -65 minutes, or until a toothpick inserted into the center of the loaf comes out clean.
Place pans on a wire rack and let cool for about 10 minutes before removing breads from pans. Can serve warm, cold, or at room temperature. Store leftovers in the refrigerator or else freeze for later use.
Makes 2 loaves.
It was just wonderful!! Stephanie Jaworski is just a genius and her website is great! All her recipes always come out perfectly.
wowwwwwwwwww è meraviglioso!!!baci!
ReplyDeleteche cuochetta international...
ReplyDeleteFEDERICA: provalo federica, e' davvero buono!
ReplyDeletePASTICCIONA: ;P dovere, dovere...
Meraviglioso!!! Io a Las Vegas ho mangiato il pumpkin bread con le noci, senza il ripieno al formaggio, e mi è piaciuto un sacco...non ero sicura fosse pumpkin bread ma ora che vedo la tua ricetta è proprio uguale, solo con le noci! E poi Ele...aspetto davvero la ricetta delle patate dolci con marshmallows, guarda caso anche questa l'ho assaggiata ad un sontuoso buffet a Vegas e mi è piaciuta così tanto che ieri sono andata a prendere le marshmallows per provarla!
ReplyDeleteEh.... a dire la verita', secondo me quella ricetta li' e' migliorabile... ma devo pensarci su prima e poi la provero'!
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